Fri fragt

ved køb over 499 kr*

Levering

inden for 1-5 hverdage

Søg
Generic filters
Søg
Generic filters

Pasning af Discus Fisk

Den fascinerende discus fisk

Discus fisk er en af de mest fascinerende akvariefisk, som lever i ferskvand. Pasning af discus fisk mener mange er en af de sværeste fisk man kan holde. Samtidig med, at mange mener den er en af de flotteste ferskvandsfisk man kan få. Mange sammenligner Discus Fiskene med de flotte og farverige saltvandsfisk, som mange akvarister ofte drømmer om.

At holde Discusfisk er i princippet ikke ret meget sværere, end at holde så mange andre selskabsfisk. Det gælder hvis du vælger kvalitets discus fisk fra den Tyske opdrætter Stendker. Der er selvfølgelig nogle enkelte ting, man skal være lidt mere opmærksom på, når man først har besluttet sig for at holde denne pragtfulde akvariefisk.

Den rette temperatur er vigtig

Den rette pasning af discusfisk kræver, Først og fremmest at man dagligt tilsikre sig, at alt det tekniske fungerer som det skal. Det vil sige, at du har et kvalitets varmelegeme  det fungerer, så det hverken er for varmt eller koldt nede hos dine discusfisk (anbefalet mellem 26 – 29 grader). Pumpen og diverse filtre skal selvfølgelig også helst virke efter hensigten, så der ikke ophober sig for meget farligt Nitrat (No3), og der bliver tilført tilstrækkeligt med ilt/cirkulation i vandet. Denne faste rutine er den nemmeste del, af det at holde og passe discusfisk. Det er selvfølgelig også den mest oplagte rutine, og noget man skal gøre uanset, hvilke slags akvariefisk man holder.

Når du allerede er i gang med at kigge ind i akvariet for, at se om det hele virker som det skal. Gør dig samtidig dig selv, og dine fisk, den store tjeneste, at bruge et par ekstra minutter ekstra på, at observere dine discusfisk. Har de den samme sunde adfærd som de plejer? eller er der små begyndende tegn på unormal adfærd, eller direkte tegn på sygdom? Denne observation, gavner også på “forholdet” mellem dig og dine discusfisk. Selvom det måske kan lyde en smule overdrevet, eller akavet, så er det rent faktisk sådan, at dine discus vil kunne få et forhold til dig. På sigt vil dine discus nemlig kunne genkende dig på lang afstand, og blive tryg ved dig og din tilstedeværelse. Netop derfor er der så mange mennesker der er så begejstret for netop discus fiskene. Fordi man kan få det tætte forhold til dem, og man kan knytte et bånd til dem.

Indretning og dekoration af et Discus akvarie

Den rette pasning af discusfisk kræver den gode Indretning og dekoration i discus akvariet. Det kommer meget an på, i hvilke situationer og hvordan man har tænkt sig at holde discus fisk. Nogle holder discusfisk, udelukkende med henblik på yngel og opdræt. Andre holder discusfisk udelukkende som en selskabsfisk, som skal pryde ens flotte planteakvarium. Til sidst er der de folk, der holder discus i store flokke, så man har dem fra små unger og fodre dem op. Afhængigt af hvilket formål man har med fisken, vil der være forskellige måder, at indrette og dekorere akvariet på.

Folk der ønsker at holde discusfisk som prydfisk, i deres selskabsakvarium i stuen. Holder typisk større discusfisk (næsten fuldvoksne), sammen med en eller anden stimefisk (eksempelvis rødnæste tetra eller rød neon) og måske en variant af scalaren sammen med. På bunden holder man typisk en flok pansermaller(eksempelvis corydoras sterbai) og sugemaller. Grunden til,at man typisk vælger de store discus, er fordi de ikke kræver så kraftig en fodring som de unger og ungfisk de gør. Den mindre fording, betyder mindre mængder af overskuds foder = mindre behov for rengøring. Dekorationen og indretningen kan derfor være tættere, end hvis man ønsker at fodre unger og ungfisk op.

Start med en flok ungfisk

Ønsker man at fodre ungfisk op, er det en god ide at købe en hel flok (6-10 stk – måske flere), Tropeland forhandler Stendkers dikus fisk. Naturligvis kan dette tal svinge, alt efter størrelsen af ens akvarium. Grunden til, at man gerne køber en større flok, når vi snakker unger/ungfisk er, at man giver sig selv muligheden for at sortere i flokken. Efterhånden som fiskene vokser, vil der altid være enkelte fisk der enten falder bagud i vækst, i form og ikke mindst i farverne. Med andre ord, har man muligheden for, at finde frem til de pæneste/største og mest farverige individer. Når man køber sig en stor flok på samme tid, gør det også at fiskene føler sig mere trygge. Når de går i en stor flok, vil dine discus fisk være langt mindre sky, og det vil være nemmere for dig, at få dem til foderet. Det er altafgørende om dine discus fisk kommer til foderet, og altid har en sund appetit.

Opfodring af discus unger

Discus unger skal have væsentligt mere foder end de voksne discusfisk. Dette skyldes at de er i vokse alderen og de er mere aktive end de voksne discusfisk. Dermed har discus unger et langt større behov for energi og næring. Helt små discusfisk (4-5 cm) kræver fodring 5-7 gange om dagen ca, i og med at deres maver er mindre end store fuldvoksne fisk. Derfor kan de ikke have så meget foder i mave ad gangen, og dermed skal de have mindre portioner, men flere gange om dagen. Efterhånden som dine discus fisk vokser sig større, vil deres energi og næringsbehov også falde. Når dine discus fisk er fuldvoksne (16 – 18 cm ca.) skal de kun have mad 1-2 gange om dagen. Antallet af fodringer og mængden af foder, bør derfor også være med i dine overvejelser, når du skal beslutte dig for unge eller voksne discusfisk. Hus, også, at mere foder/flere fodringer kræver bedre hygiejne = mere vandskift, og mere “støvsugning” på bunden. Det rigtige foder er af stor betydning, I Tropeland fodre vi udelukkende vores Discusfisk med kvalitets frostfoder fra Stenker. Er du klar til det?

Med denne lille guide, håber vi at du har fået en lidt bedre indsigt i, hvordan man passer og plejer discusfisk. Pasning af discusfisk er ikke sværere end man gør det til, bare man er opmærksom på ovenstående forhold. Ønsker man at tage skridtet videre, og forsøge sig med opdræt af discusfisk. Er der nogle helt andre ting man skal være opmærksom på, og som kræver noget mere erfaring end blot det at passe og holde discusfisk. Har du spørgmål til vores guide, eller spørgsmål til hvordan du bedst får succes med at have discus, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Del på sociale medier:

Scroll to Top