Fri fragt

ved køb over 499 kr*

Levering

inden for 1-5 hverdage

Søg
Generic filters
Søg
Generic filters

Regnskovs akvariet i stuen

Guide-til-opstart-af-regnskovsakvarie

Vil du gerne have et stykke regnskovs flod i din stue? Regnskovs akvariet viser et lille stykke a undervandslandskabet fra syd Amerika, med nogle af dets typiske beboere, neonfisken, pansermaller og dværgcikliden. Neonfisken er en af Amazon områdets juweler.

Regnskovs akvariet er et af ​​de smukkeste typer akvarier, med sin vidunderlige blanding af storslåede planter og farverige fisk. Dværgcikliderne viser nogle interessante former for adfærd, når de er i gang med deres ynglepleje, og neonfisken og blyants fisken viser deres prægtige farver. Efter en indkøringstid på en til to uger begynder planterne at vokse, hvilket giver dit akvarium en præg af regnskov

Modelleret efter naturen

Vi har kaldt regnskovs akvariet i dette eksempel for “Rio Pantanal®”, fordi vandet i Brasiliens Pantanal er et af verdens klareste farvande. Kigger du på fiskebestanden haar, kunne vi også have navngivet akvariet Rio Negro eller Amazon Region. Men vandet i disse floder har enten en hvid sløret eller en dyb brun farve.

Det rigtige dekorations og bundlag til dit JBL Rio Pantanal®

Her kan du se hvilket bundlag, dekoration, gødning bundlag og planter du har brug for for at skabe et akvarie med et stykke af floden Pantanal i din stue.

Planter & setup til et 112 liters regnskovs akvarium

Her er planen for at lave dette setup, du kan på billedet se de eksakte placering for planterne og hvilke der skal stå hvor.

Vandværdierne 

pH value: 6.5-7.5
KH 4-8 °dKH
Nitrite (NO2): 0 mg/l
Iron (Fe): 0.1 mg/l
CO2: 20 mg/l
Temperature: 25-27°C

A Echinodorus bleheri 5 stk.
B Helanthium tenellum 10 stk.
C Cryptocoryne crispatula her 3 stk.
D Cryptocoryne wendtii tropica 4 stk.

Teknikken til regnskovs akvariet

At få et akvarie til at virke så både planter og fisk trives, samt den daglige pasning og vedligehold bliver minimal, kræver god teknik. 

Her viser vi den teknik som bruges i videoen for at få dit Rio Pantanal til at spille maksimalt. 

Fiskene til dit Rio Panatanal akvarie

Der findes mange varianter i floden, her er et udpluk af nogle af de smukkeste.

Sådan gør du!

I denne 8 minutters video ser du hvordan du sætter dit Rio Pantanal akvarie op trin for trin

Rigtig god fornøjelse.

Sådan vedligeholder og passer du dit regnskovs akvarium

Selvom et akvarium involverer meget mindre arbejde end at holde en hamster, er der stadig nogle få plejeforanstaltninger, der er afgørende for at dit akvarie fungerer perfekt. Du vil blive overrasket over, hvor lidt  det kræver, for at passe dit akvarium, hvis du har startet rigtig op.

Vedligeholdelse

Belys akvariet ca. 8 timer om dagen i løbet af de første 2 uger, efterfølgende er en maksimal belysning på 12 timer muligt. Lav hyppige vandskift på 10-15%, 2 x om ugen i de først 2-3 uger.

Daglige

Kontroller dagligt, om de tekniske hjælpemidler virker korrekt (akvariefiltre og akvarietilbehør, CO2-plantebefrugtning og lys).

Plantepleje

Sørg for, at du tilføjer nok CO2 fra dag et.
 
Brug en komplet gødning (JBL Ferropol 15 ml ugentlig) og en yderligere daglig gødning (JBL Ferropol 24), som du tilføjer til akvariet om morgenen, før du tænder for belysningen. Start med 50% af den normale dosis og øge, afhængigt af plantevæksten. Efter 4-5 uger kan man starte med beskæring af planterne. I forhold til plantearten er der behov for regelmæssig beskæring. Hvis amazone sværdplanterne bliver for store, kan du fjerne enkelte blade på kanten af ​​grundstokken. Amazone sværdplanterne smider ofte deres blade, efter at du har sat dem ind i akvariet, så begynder de at udvikler de rigtige undersøiske blade. Så vær så lidt tålmodig! Fjern altid døende eller syge blade – det kan nemt gøres med lang saks (JBL ProScape Tool S straight).

Vedligeholdelsestid pr. Uge

30 minutter.

Diverse

Det samlede layout nævnt er kun et forslag. Du kan lige så nemt sætte rødder på bagsiden af ​​akvariet til venstre for eksempel. Men følg vores forslag, når det kommer til fiskesamfundet og antallet og arten af ​​planterne.

Vandbehandling og test

Vores vandhane vand er ikke altid egnet til fisk. Før fisk tilsættes, skal akvarievandet have en ekstra behandling med et egnet vandkonditioneringsmiddel (JBL Biotopol). En time senere, tilføj en bakterie starter JBL Denitrol). Du kan nu tilføje fisk. Kontroller nitritindholdet i vandet hver anden dag i de første to uger ved hjælp af JBL Nitrite Test NO2
Hvis du bor i en region med hårdt vand, skal du tilpasse dit ledningsvand til de anbefalede værdier (i akvarieoplysninger) ved at tilføje osmosevand.

Har du spørgsmål så skriv eller ring til os. på info@tropeland.dk eller 86570727

Del på sociale medier:

Scroll to Top