Fri fragt

ved køb over 499 kr*

Levering

inden for 1-5 hverdage

Søg
Generic filters
Søg
Generic filters

Akvarieplanter; sådan får du Succes

[section padding=”5px” padding__sm=”0px”] [ux_banner height=”500px” bg=”38147″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.16)” bg_pos=”20% 36%”] [text_box width=”35″ width__sm=”75″ position_x=”10″ position_x__sm=”90″ position_y=”50″ text_align=”left”]

Succes Med Akvarieplanter

Akvarieplanter kan få dit akvarie til at se sådan ud

[button text=”Inspiration til opsætning!” letter_case=”lowercase” color=”secondary” style=”bevel” size=”larger” radius=”17″ link=”https://tropeland.dk/inspiration-til-dit-akvarie/”] [/text_box] [/ux_banner] [title style=”bold-center” text=”Akvarieplanter & Gødning” icon=”icon-shopping-cart”]

Succes med Akvarieplanter – Køb dem online!

Bestil akvarieplanter og få dem leveret lige til din hoveddør!

Vores erfaring viser, at for at få et godt resultat med dine akvarieplanter, er det vigtigt at det er kvalitets planter. Derfor forhandler vi kun planter fra Danske Tropica. For at få optimal vækst og glæde af disse planter, skal den rette gødning og bundlag være til stede.

Bemærk : Vi sender ofte ikke akvarieplanter torsdag og fredag, da der er en risiko for at planterne så vil være for længe undervejs! Da vi bestiller friske planter hjem til hver enkelt ordre, kan der forkomme lidt længere leveringstider end angivet!

 

[ux_product_categories style=”default” type=”grid” depth=”3″ ids=”33,43,34,75,76,63,77,53″] [ux_banner_grid height=”535″] [col_grid span=”3″ span__sm=”12″ height=”1-2″] [ux_banner height=”500px” bg=”3004″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.49)” bg_pos=”71% 41%”] [text_box position_x=”5″ position_y=”50″]

Co2 til dine akvarieplanter

[gap height=”7px”] [button text=”læs mere” color=”secondary” size=”xxlarge” radius=”23″ link=”https://tropeland.dk/product-category/co2-anlaeg/”] [/text_box] [/ux_banner] [/col_grid] [col_grid span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” bg=”36485″ bg_overlay=”rgba(0,0,0,.5)” bg_pos=”36% 57%”] [text_box width=”70″ position_x=”50″ position_y=”5″]

Gødningsbundlag Hvorfor?

Hvorfor er den en god ide at bruge et gødningsbundlag når du starter dit akvarie op

[gap height=”4px”] [button text=”Læs mere” color=”secondary” style=”bevel” size=”xxlarge” radius=”22″ link=”https://tropeland.dk/goedningsbundlag-giver-optimale-vaekstbetingelser/”] [/text_box] [/ux_banner] [/col_grid] [col_grid span=”3″ span__sm=”12″ height=”1-2″] [/col_grid] [col_grid span=”3″ span__sm=”13″ height=”1-2″] [/col_grid] [col_grid span=”3″ span__sm=”12″ height=”1-2″] [/col_grid] [/ux_banner_grid] [/section] [row] [col span__sm=”12″ divider=”0″ padding=”0px 0px 0px 0px” margin=”0px 0px -9px 0px”] [section label=”Simple Light” bg_color=”rgb(245, 245, 245)” padding=”60px” height=”300px” border=”1px 0px 0px 0px” border_color=”rgb(235, 235, 235)”] [row_inner] [col_inner span__sm=”12″]

Akvarieplanter – køb online

Vi forhandler hele Tropicas store og fantastiske akvarieplante udvalg. Tropica er Danske kvalitets planter som vi ved fungerer i et hvert akvarium. Akvarieplanter fra Tropica er udviklet gennem mange år og må betegnes som de flotteste, mest hårdføre og sundeste akvarieplanter du kan købe.

Når vi modtager planter fra Tropica er alle pakket forsvarligt i hver deres egen special emballage, der sikre at planten er beskyttet under transporten.

Akvarieplanter der passer til enhver akvarist.

Er du en gammel garvet akvarist eller er du lige begyndt på den fantastisk akvariehobby, så vil du hos os finde hele Topicas katalog af planter. Derfor kan du fint gå ind og blive inspireret på Tropicas hjemmeside omkring beplantning og opsætning af dit akvarie. Find inspiration her

Det store udvalg af planter fra Anubias-slægten

En af de mest fascinerende akvarieplanter er af slægten Anubias. Disse planter er fantastisk dekorative og har den evne at du kan få dem til at gro på rødder eller porøse sten. Anubias slægten er nemme og holde og de trives under de fleste lysforhold. Da det er en langsomt voksende plante, er det ikke den man starter med at sætte i sit nystartede akvarium. Da du risikerer at der komme algevækst på bladene.

Tropelands webshop er fyldt med et stort udvalg af forskellige typer Anubias potteplanter, og Anubias fra Tropicas AquaDecor og Bankwood, hvor planten er groet fast på enten træ eller lavasten.

Planter af slægten Anubias findes i mange forskellige variationer, både i forhold til bladformen og størrelsen. Anubias bliver fra 3 til 45 cm høje. Anubias er kendetegnet ved at det er en langsomt voksende plante, der kun sætter få blade pr. måned. Derfor er det vigtig at den får en lidt skyggefuld plads i akvariet, får den for meget direkte lys risikere du at få problemer med algevækst på bladende. Dem kam dog sagtens trives i kraftigt lys, men så skal du sørge for at der er rigelig gang i din plantevækst i akvariet, for at modvirke for mange alger. En anden måde at undgå alger på bladende er at have en god koloni Amanorejer – en tommelfingerregel er 1 reje pr.5 liter vand. Anubias klare sig fint både med uden tilsætning af gødning i form af Co2.

Anubias skal plantes over bundlaget, så dens stængler er frie af bundlaget. Hvis ikke risikerer de at rådne og plante går ud. Derfor er denne akvarieplante velegnet til at fæstne på rødder og sten evt. med et stykke fiskesnøre. Efter 3-4 uger har stænglerne hæftet sig til overfladen og snøren kan fjernes.

Kvalitets planter af Cryptocryner-slægten fra Tropica 

En anden slægt som ligeledes er værd at nævne, er Cryptocoryner. På Topelands webshop kan du bestille fra hele Tropicas store udvalg af Cryptocryner. Vi pakker dem forsvarligt og sender dem til dig – fra mandag til torsdag.  Cryptocryner fås i et utal af varianter og størrelser. Lige fra de helt små som er fantastiske forgrundsplanter, til de store hammerslåede cryptocryner, som kan blive mere en 70 cm høje.

Cryptocryner er en slægt af planter, der har den største farvevariation. De fås fra dybt røde over i den rød brune til en helt frisk grøn farve. Det er planter som er langsomt voksende, og du skal forvente at der kan gå op til en måned fra du planter den til den begynder at vokse og brede sig med gennem en masse udløbere. Den tætte gruppe af planter der opstår på denne måde kan deles, og plantes andre steder i akvariet. Den er samtidigt ikke så lys krævende, så de trives fint i ethvert akvarie set-up, også selv om lysforholdet ikke er optimalt.

Mange cryptocryner har oprindelse på Sri Lanka, her findes mange kalkholdige vandløb og søer der gør at denne akvarieplante passer fint til det ledningsvand, der findes mange steder i Danmark. En anden god ting ved cryptocryne slægten er, at de kan vokse ved relativt høje vandtemperaturer, derfor er det planter der er velegnet til akvarier med Discusfisk og L-malle.

Køb dine Cryptocoryner online på Tropeland.dk – vi sender dem forsvarligt emballeret til din hoveddør.

Akvarieplanter fra Tropica

På Tropeland.dk finder du et stort udvalg af akvarieplanter i form af stængelplanter, flydeplanter, bundtplanter, 1-2-grow planter, mosser og planter der er groet fast på trærødder og lavasten. Alle vores planter kommer fra Tropica der er kendt for deres kompromisløse kvalitet.

Da vi fører alle Tropicas planter kan du finde lige præcis den plante du ønsker, og du kan lade dig inspirere fra Tropicas mange Akvarie set-ups. Så hvad enten du søger en lille lækker forgrundsplante der laver et fantastisk bunddække. Eller om det er en baggrundsplante der tårner sig op i den bageste del af dit akvarie og giver masser af rummelighed og perspektiv. Så finder du en dekorativ og friske akvarieplanter hos os.

Akvarie bregner af slægten Microsorum

Bregner af slægten Microsorum er skabt til at vokse på sten eller trærødder. De kan fæstnes på samme møde som beskrevet under Anubias slægten. Microsorum er en nøjsom plante der gro under de fleste forhold. De findes i forskellige størrelser fra 10-40 cm i højden, og med forskellig blad former.  Når planten er kommet i vækst, kan du formerer den ved at dele den. Sørg for at dens rodstængler ikke er dækket af bundlaget.

Flotte Bundt planter

Vi forhandler de lækre bundt planter fra Tropica.  Bundplanterne er fortrinsvist stængelplanter. Men også planter af slægten Vallisneria fås som bundt plante. Du kan få bundt planter der bliver fra 10-100 cm høje. En af de smukkeste bund planter er Cabomba caroliniana der med sit finde løv er den mindst lys krævende af carbomba slægten. En anden populær bundt plante er Egeria densa eller Vandpest, som er hurtigt voksende og en god plante at starte med i sit akvarium.  

Bundt planter fra Tropica er de billigste akvarieplanter. Så skal du have dit akvarie startsæt i gang for få penge, er det dem du skal vælge.

Planter i akvariet

Når du skal tilplante dit akvarie, har du brug for forskellige planter for at udfylde de forskellige områder i akvariet. Du har brug for forgrundsplanter, mellemzone planter og baggrundsplanter og nogle af dine fisk vil have brug for flydeplanter for at kunne trives. De dekorative Akvarieplanter er med til at sørger for at der er et godt og sundt miljø i dit akvarie. Når der er dagslys, er akvarieplanterne med til at nedbryde nogle af de skadelige stoffer, der kommer fra fiskenes ekskrementer. Samtidigt producer din planter ilt til akvariets beboere.  Planterne er også med til at skabe en masse naturlige ynglepladser, skjulesteder og territoriale grænser for dine fisk og fiskeyngel.

Køb dine akvarieplanter online hos Tropeland.dk. Vi garanterer altid at det er friske planter du får. Når vi pakker dine akvarieplanter, sørger vi for at de er forsvarligt pakket så de kan komme igennem transporten. Vi sender ikke akvarieplanter torsdage og fredage, da vi ikke vil risikere at de kommer til at ligge weekenden over i et transportcenter.

Mine Akvarieplanter Dør!

Udover fiskedød, er noget af det værste, man som akvarist kan opleve er, når ens akvarieplanter dør. Når det flotte plante akvarie man havde gået og drømt om, pludselig viser sig som et mareridt, med planter der ikke vil vokse. Planter der visner og dør. I denne lille video giver vi fra Tropeland nogle bud på, hvad årsagen til at dine akvarieplanter dør, kan være.

 

Snegle- & algefrie, ung planter fra 1-2-Grow fra Tropica

Tropicas serie af 1-2-Grow er små planter der er perfekte til nano-akvariet. Men de kan fint bruges i akvarier, hvor du vil sikre dig at der ikke kommer snegle eller at der er algesporer på dine ny indkøbte akvarieplanter. 1-2-Grow planter er meget kompakte og vil med den rette gødning og tilsætning af CO2 vokse som små tætte vækst formationer. Da de er meget små, anbefaler vi at du bruger et godt værktøj, i form af en plante pincet, når du indplanter disse planter i dit akvarium.

Køb 1-2-Grow planter online hos Tropeland.dk

Bredt udvalg af akvarie flydeplanter

At putte nogle lækre akvarie flydeplanter i dit akvarium, kan være med til at få dine fisk til at stor trives. Flydeplanterne er med til at danne et område hvor fisken kan føle sig trygge. Deres store rodnet danner naturlige skjulesteder og ynglepladser for mange typer akvariefisk. Mange Tetra’er, barber og guramier vil komme til at udvise en meget mere naturlig adfærd når de kan søge ind under flydeplanterne i akvariet.

Da akvarie flydeplanter har det med at være meget hurtigt voksende og brede sig. Vil de hurtigt dække det meste af vandoverfladen. Derfor skal du huske at udtynde dem regelmæssigt. Ellers vil de forhindre lyset i at komme ned til dine andre akvarieplanter og du risikerer at de begynder at have problemer med deres vækst. Og i værste fald vil du opleve at dine akvarieplanter dør, grundet mangel på lys.   

Få dine akvarie flydeplanter leveret direkte til din dør, bestil dem online på Tropeland.dk

Dekorative Løg- og knoldplanter, der skabe en whaau-effekt.

Tropica har et stort udvalg af knold- og løgplanter, dem kan du bestille online hos Tropland.dk. De forskellige arter af slægten Aponogeton og Cinum kan blive fra 20 til 200 cm høje. Mange af planterne fra Aponogeton og Cinum er fantastisk velegnede som solitærplanter i store akvarier. De er prægtige at se på med deres mange og meget store flotte blade. På Madagaskar vokser en af de smukkeste knoldplanter Aponogeton ulvaceus. Dens blade er brede og bliver fra 30-60 cm lange. De er sart lysegrønne, nærmest transparente og med bølgede kanter.

Da en enkelt rodknold kan sætte et sted mellem 30-50 blade, er den perfekt til at stå som solitærplante i et stort stueakvarie. Planten er tolerant overfor vandet hårdhed og kan derfor bruges både i akvarier med blødt vand, såvel som i akvarier der bruger ledningsvand. Det er dog en akvarieplanter som du vil få mest ud af, hvis du gøder med Co2 gennem et godt Co2-anlæg. På Topeland.dk finder du de absolut bedste Co2-anlæg fra JBL Akvarium systems.

Kvalitets Stængelplanter fra Tropica

Stængelplanter bliver fra 5-60 cm i højden og kan derfor både bruges som forgrundsplanter, mellemzone-planter eller baggrundsplante. Du får den bedste dekorative effekt hvis du planter dem i grupper i dit akvarie. Planter fra slægten Hygrophilia, Rotala og Bacopa er nogen af de flotteste stængeplanter du kan vælge. De kommer i en masse farvenuancer fra de rosa-violette farver til de sarte grønne. Stængelplanter kommer både i nogle nemme versioner, der ikke kræver meget lys og co2, men også i nogle der er svære at holde, som kræver det perfekte lys og co2 samt andet akvariegødning, for at du får givet dem de rette vækstbetingelser.  

Nogle af stængelplanterne har en meget stor væksthastighed og kræver at du er over dem næsten kontinuerligt, med beskæringer. Når du beskærer dine akvarieplanter, er det bedst at lave små hyppige beskæringer, i stedet for at vent og lave store beskæringer. De store beskæringer af dine akvarieplanter har en tendens til at forstyrre akvariet fine balance.

Når du beskærer dine stængelplanter, klipper du det længste skud af lige over et blad i lav højde. Du kan så genplante det skud du lige har klippet af. Det rigtige værktøj til at pleje dine akvarieplanter finder du på Tropeland.dk – vi forhandler de lækre planteredskaber fra JBL-akvarium systems.

Stort udvalg af Sværdplanter fra Echinodorus-slægten

Der findes en væld af Sværdplanter fra Echinodorus- slægten der alle stammer fra syd- og Mellemamerika. Sværdplanter er prægtige og hurtigt voksende akvarieplanter. Giver du dem de rette lysforhold og tilstrækkelig gødning i form af mikronæringsstoffer og co2, samt en næringsrigt gødnings bundlag, så får du en plante med en fantastisk farve udvikling og vækst.

Sværdplanter der har det godt vokser og sætter blomst, både over og under vandet i akvariet. Slægten Echinodorus har et særligt stort behov for jern – så vær opmærksom på om du har næringsstoffer nok til dine akvarieplanter.

Størrelsen på sværdplanterne kan variere 5 til 50 cm i højden. Den lille Ecinodorus tennellus, som er en fantastisk forgrunds- og bunddækkeplante, der kan udvikle sig til et helt græstæppe i dit akvarie. Den store Echinodorus bleheri, hvor selve bladrosetten kan brede sig til hele 40 cm i bredden og 50 cm i højden.

Tropica har skabt en hel række kultur akvarieplanter, og en af de smukke er Echinodorus ozelot der med sine rødbrune blade kan give en fantastisk effekt i et stueakvarie.

Køb dine Echinodorus online hos tropeland.dk sammen med de akvariegødning produkter som dine planter har brug for.

Akvariedekoration i særklasse med Acuadecor & Bankwood fra Tropica

Du kan købe AquaDecor som er de smukke planter fra Anubias eller Microsorum slægten, der er vokset fast på enten en trærod eller et stykke lavasten. Du kan få dem i mange forskellige størrelser så de passe til dit akvarie. Da det er akvarieplanter typer som er ret nemme og hårdføre, stiller de ikke store krav til lysforhold og gødning. De dekorative rødder og lavasten med planter kan nemt flyttes rundt i akvariet under rengøring og vedligehold uden at det har indflydelse på plantevæksten.

Bankwood er planter monteret på rødder med en sugekop. Du kan så placere planten i højden, på sideruden eller hvor det passer. På den måde får du skabt et akvarie med større dybde, naturlighed og perspektiv. Med BankWood kan du også skjule varmelegemer, pumper eller andre installationer i akvariet.  

BankWood er også en perfekt løsning i yngleakvariet for at skabe nogle perfekte skjulesteder for dit fiskeyngel. BankWood er også nemme at flytte rundt på under vedligehold og rengøring af akvariet, uden at du sætter plantevæksten i stå.

Akvarieplanterne som er brugt på AquaDecor og BankWood er nemme at passe, da de gror under næsten alle forhold i akvariet. Når væksten af disse planter bliver for kraftig kan du dele dem eller studse dem med en plantesaks.

Lavasten giver flotte farver sammen med akvarieplanter

De fantastiske lavasten som Tropica laver i den unikke AquaDecor serie kommer i forskellige farvenuancer, fra de flotte rødlige til de mere rødbrune sten. De passer ind i de fleste akvarier og giver et smukt og naturligt look i dit akvarium. Planterne på AquaDecor er alle samme planter der ikke er lyskrævende. Derfor passer de fint i et Akvarie startsæt, der som udgangspunkt ikke har så kraftig en lyskilde. AquaDecor kan sættes på de skyggefulde steder i akvariet uden problemer.

På Tropeland.dk finder du det brede udvalg af AquaDecor og BankWood som er noget af det mest naturligt udseende akvariedekoration, som er nemme at passe og som hurtigt vil få dit akvarie til at ligne en tro kopi af et stykke flod i regnskoven eller en sø i en af de Asiatiske akvariefisk områder. Det vil være nemt at indrette dit akvarie og du får planter som du kan flytte på uden at du sætter deres vækst i stå.

Akvarieplanter i XL-format fra Tropica

Har du et større akvarie, og er du utålmodig? Så fortvivl ikke, på Tropland.dk kan du online købe XL-moderplanter fra Tropica. Tropica er kendt for deres livskraftige og vækstvillige Akvarieplanter, der vokser sig store og flotte i akvariet. En XL-plante er dyrket efter de samme principper og du får en stor og sund plante i dit akvarie. Xl-planterne fylder godt ud og vil hurtigt få dit store akvarie til at se ud som om det har været indkørt i mange måneder.

Husk, at dine akvarieplanter er en vigtig del af dit akvaries biologiske balance. Planterne bruger en del af det nitrat der dannes i akvariet, fra fiskenes affaldsstoffer, til deres vækst. Men for at det kan ske på den mest optimale måde, har dine planter brug for tilstrækkeligt lys. Det sætter gang i fotosyntesen og der dannes ilt i akvariet. Får dine akvarieplanter ikke nok lys, næringsstoffer eller kuldioxid (co2). Vil deres vækst stagnerer og iltindholdet i vandet vil falde. Planterne vil heller ikke optage de skadelige stoffer og du risikerer at få en forøget algevækst i dit akvarie.

For at modvirke det skal du sikre optimale vækstbetingelser for dine akvarieplanter, ved at bruge et godt gødningsbundlag, finde det rette lys som giver nok lys helt ned til bunden af akvariet og få tilsat co2 til dit akvarie.

Køb dine akvarieplanter, gødning og co2-anlæg på tropeland.dk

[/col_inner] [/row_inner] [/section] [gap] [/col] [/row]
Scroll to Top