Fri fragt

ved køb over 499 kr*

Levering

inden for 1-5 hverdage

Søg
Generic filters
Søg
Generic filters

BioHome – Det bedste akvarie filtermateriale

BioHome filter medie er lavet af højkvalitets sintret glas, som er fremstillet ved at udsætte quartz sand for ultra høje temperaturer. I denne proces skabes filtermaterialet BioHome, som er et super porøst materiale, som suger vandet ind i sig og har en kæmpe overflade.
Biohome filtermateriale er perfekt at anvende i akvariets filtre, og det erstatter fint de eksisterende filtermaterialere i sumpe, overrislings- eller indvendige og udvendige filtre.

Historien bag BioHome filtermateriale


Biohome filtermateriale er udviklet i England. Selvom det koster mere end plastik filtermaterialer, er overfladen i BioHome filtermateriale mange gange større end i eksisterende plastik medier. Den enorme overflade som BioHome filtermateriale har, bliver begroet af myriader af aerobe bakterier. De beskyttede labyrintgange inde i BioHome filtermateriale bliver begroet af samme mængde anerobe bakterier.

Udover den meget store overflade som Biohome filtermaterialet har, viser undersøgelser, at hastigheden hvorved bakteriekulturerne vokser er meget hurtigere ind i de gængse plastik medier. Årsagen skal findes i, at overfladen på Biohome filtermaterialet passer bakterierne perfekt. Når bakteriekulturen er i fuld funktion, opstår der en super effektiv måde at fjerne ammoniak (NH3) og Nitrit (NO2) på i filtret. Restproduktet af denne proces er Nitrat (NO3). Efter et par måneder vil BioHome filtermaterialet have opbygget en stor koloni af anerobe bakterier i de indre beskyttede labyrintgange. Disse bakterier vil så hjælpe med at nedbryde og fjerne Nitraten (NO3).

BioHome filtermateriale er et relativt nyt medie på markedet. På trods af det, er det allerede blevet meget populært, specielt i Asien hos opdrættere af Arowanaere, Flowerhorn og andre kostbare arter. Årsagen er, at det har vist sig at være super effektivt til at holde vandet fri for Ammoniak, Nitrit og Nitrat, trods der bruges meget store mængder foder i deres opdræts tanke.

Hvordan anvendes BioHome filtermateriale


Det er vigtigt, at sørge for at Biohome filtermateriale er placeret efter, at der er sket en god mekanisk filtrering af vandet igennem svampe eller vat. Det forhindrer, at BioHome filtermaterialet bliver tilstoppet af urenheder. BioHome filtermateriale skal bruges i det sidste filterkammer.

Hvor meget skal jeg anvende?


Producenten anbefaler, at man bruger 1 kg BioHome filtermateriale til 200 liter belastet vand.

Hvordan er overfladen på sintret glas i forhold til plastik medier?


Billedet herunder viser den indre meget porøse struktur på BioHome filtermateriale. Det viser den meget store overflade sammenlignet med, hvad et plastik filtermateriale kan tilvejebringe.

BioHome filtermateriale Overfladen
Overfladen strukturen på Biohome filtermateriale

Hvor lang tid tage det for Biohome filtermateriale at udvikle sig?


Vi ved, at temperaturen har stor betydning for hvor hurtigt en bakteriekoloni vil udvikle sig. I et filter med BioHome filtermateriale vil det i en udendørs havedam tage et sted mellem 1-2 måneder. I et opvarmet tropeakvarie vil det tage et sted mellem 3-4 uger. Filteret vil dog fortsat udvikle sig, så længe der er overflade plads tilbage i filtermaterialet.

Hvad er forskellen på BioHome filtermateriale og keramisk filtermateriale?


Der er ikke en stor forskel. Fremstillingsprocessen er næsten den samme. Til BioHome filtermateriale bruges Quartz sand og til keramiske filtermaterialer bruges der ler. De har begge en meget stor overflade, men erfaringen har vist, at bakterierne bedre sætter sig på overfladen på Sintret glas end på Keramik.

Kan BioHome filtermateriale både bruges i ferskvand og saltvand?


Ja, det kan med stor fordel bruges i både saltvands- og ferskvands akvarier. Specielt BioHome Ultimate mediet får gode ord med på vejen af saltvands akvarister, da det er beriget med en masse gode sporstoffer. Ifølge producenten er levetiden på sporstofferne et sted mellem 8-10 år

BioHome findes i to udgaver!

Biohome Ultimate:
 udover alle de fordele filtermaterialet har, er det også beriget med en masse sporelementer, der har vist sig meget effektive i forbindelse med hurtigt at oparbejde gode bakteriekolonier i filteret. .

De tilsatte sporelementer er følgende:

Silica, Titania, Alumina, Ferric Oxide, Lime, Magnesia, Potash, Soda, Phosphorus Pentoxide, Chromium Sesquioxide, Manganic Oxide, Zirconia, Hafnia, Zinc Oxide, Barium Oxide, Strontia, Stannic Oxide, Sulphur Trioxide.

Biohome Ultra: der er et lidt større filtermateriale end Ultimate og ikke har sporstoffer tilsat. Det er også et lidt billigere alternativ.

Tropeland kan som den eneste butik i Danmark tilbyde dig et af verdens bedste filtermaterialer: BioHome.

Bestil dit BioHome filtermateriale nu!

Hvis du vil vide mere om dette fantastiske filtermateriale så se denne 10 minutters video. Ca. 3 minutter inde i videoen er et eksempel på hvor porøs og sugende dette medie er.

Link til Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oYk5UXaRV94

 

Del på sociale medier:

Scroll to Top