Garra Rufa og Doktorfisk behandlinger

Hvad er en doktorfisk og en Garra Rufa

Det er ikke alle der er klar over, at Garra Rufa er den samme fisk som også går under navnet Doktorfisk. Navnet Garra Rufa er det latinske navn, for den ægte Doktorfisk, der er blevet mere og mere populær indenfor de seneste år.

Der findes også andre former for Doktorfisk, men desværre har de ikke samme egeskaber som netop den variant der hedder Garra Rufa. Garra Rufa har til forskel fra de andre varianter, ingen tænder. Det vil sige, at den ikke bider hudcellerne af, men den suger de døde hudceller af den levende hud. Desuden frigiver Garra Rufa et enzymholdigt sekret, hvilket optages i underhuden og dermed nedbringer den hurtige celledeling i huden.
Behandlingen med Garra Rufa fisk, er 100 % uskadeligt, og er hverken farlig eller på nogen måde forbundet med smerter. Tværtimod så føles det dejligt, kildende og kan også give en snurrende følelse og fornemmelse på huden hvor Doktorfisken den ”arbejder.

Hvad kan en doktorfisk gøre for mig

Den stigende popularitet, skyldes at man har fundet ud af, at doktorfisken ikke kun er god til at behandle for psoriasis. Før i tiden var det mest i forbindelse med psoriasis, at man hørte om Garra Rufa fisken. Men indenfor de seneste år, er den begyndt at blive mere og mere anvendt i forbindelse med Wellness behandlinger.  Netop fordi, at GarraRuffa er effektiv til at fjerne døde hudceller over alt på din krop.
Mange bruger i dag doktorfisken til at behandle fødder og underbenene, hvor man sidder på en stol eller på en bænk, og har fødderne og underbenene under vand i et kar eller et akvarium. Karret eller akvariet er fyldt op med små Garra Rufa eller doktorfisk, der svømmer rundt og spiser de små døde hudceller der sidder på dine ben og fødder. Det er især fodbehandlingen, der er blevet ekstra populær, fordi det er nemt og hurtigt.
Det er vigtigt, at man ikke selv har foretaget en forudgående behandling af sine fødder og ben. Da det er vigtigt for behandlingen, at der er så mange døde hudceller som muligt. Jo flere døde celler der er til stede, jo bedre og mere effektiv vil behandlingen blive. Fordi at de døde hudceller er med til at aktivere lysten til at spise hos Doktorfisken.

Hvem har brug for en Garra Rufa behandling

En gang fodbehandling af Doktorfisk, er gennem de seneste år, blevet til en hyggelig måde at mødes med veninderne på. Hvor man kan sidde ved siden af hinanden, og få snakket over en gang fodbehandling og måske en kop varm the imens.
En anden stor fordel som Garra Rufa fisken har, er at den også kan anvendes til at fjerne børneeksem, fodsvamp, akne og astmaeksem. Der er med andre ord, mange muligheder med denne lille effektive fisk.
Garra Rufa fisken er en Tyrkisk fisk, der til dagligt hører hjemme i de varme kilder i Tyrkiet. På grund af lave næringsindhold i disse varmekilder, har Garra Rufa fisken formået at udvikle en evne at finde alternative fødekilder. Dette har dermed udviklet sig, at den har specialiseret sig i at finde sin næring fra døde hudceller, når de lokale og turisterne bader i de varme kilder.

Hvor kan man få Doktorfisk og Garra Rufa behandling 

I dag findes der flere og flere steder, hvor du kan komme ind og få dig en gang Garra Rufa behandling. Det er alt lige fra massage klinikker, Wellness centre, frisører, motionscentre til fodterapeuter. Fælles for dem alle, er at de har set en stor forretning i at tilbyde Garra Rufa behandlinger, fordi alle kan få glæde af sådan en gang Doktorfisk behandling. Om du har brug doktorfisk behandling i forbindelse med en lidelse, eller du bare ønsker at benytte dig af Garra Rufa behandling som ren Wellness.

Hvor stor skal en Garra Rufa fisk være?

Vores Garra Rufa fisk ligger for det meste i en størrelse mellem 3,5 og 4 cm. Denne størrelse, har vi valgt af flere årsager. Dels fordi at det er den mest økonomiske størrelse, i forhold til transport fra vores grossister som kommer fra østen. Dels er det også fordi, at de doktorfisk i denne størrelse, netop er begyndt at danne de vigtige enzymer der er nødvendige for den rette behandling. Det betyder også, at vores Garra Rufafisk har det korrekte fordøjelsessystem, som gør at der er mindre risiko for at de bliver syge, og har den ordentlig appetit.

Hvordan håndterer man doktorfisk når de er importeret?

Vi sørger altid for at importere Garra Rufa, som har gået i karantæne hos vores grossist, inden de tager den lange rejse op til vores akvarier i Tropeland. Dette tilsikrer at vores doktorfisk altid er sunde og raske, og vi kan stå inde for kvaliteten af vores doktorfisk.

Hvordan leveres vores Garra Rufa fisk?

Når man køber Garra Rufa hos Tropeland, kan man enten få dem tilsendt med vores egen chauffør, eller man kan vælge at afhente dem i vores butik i Skanderborg. Vi pakker altid vores doktorfisk forsvarligt i poser, med den rette mængde vand og ilt. Vi sørger altid for at fiskene ikke er pakket for hårdt, i forhold til transporttiden, da det er vigtigt at fiskene ikke er pakket for mange sammen i posen. Afhængig af årstiden, kan det også være nødvendigt, at vi pakker fiskene i termokasser, så temperaturen ikke falder for meget undervejs.

 

Hvordan holder man Garra rufa?

Det er faktisk ikke så svært at holde doktorfisk, hvis man blot har det rigtige udstyr, og den basale viden. For at holde Garra rufa, skal man først og fremmest have et akvarium og et godt filter til doktorfisk. I bund og grund handler det om at man har et godt og tilstrækkeligt filter, så man hele tiden tilfører rigeligt med rent vand til sine Garra Rufa. Jo beder filter man har, jo større sandsynligheden for at man får succes med sine doktorfisk.
Udover at tilstrækkeligt filter, som enten kan være et almindeligt spandfilter, som man eksempelvis kender fra almindelig selskabsakvarier. Så er det også nødvendigt med et UV filter, som kan slå eventuelle partikler og bakterier ihjel. Dette kan et almindeligt spandfilter eller et almindeligt trykfilter desværre ikke klare.
Til sidst er det vigtigt at man sørger for at tilføre tilstrækkeligt med ilt til sine Doktorfisk. Når man har Garra Rufa, så skal de helst gå ved 30 – 32 graders varme. Den høje varme, har desværre den negative effekt, at den tvinger ilten ud af vandet. Netop derfor et det vigtigt, at man altid har masser af ilt tilførsel på sit Doktorfisk akvarium.

Hvordan starter jeg et Garra Rufa og Doktorfisk anlæg

Kunne du også tænke dig at starte op som Garra Rufa behandler, eller som Doktorfisk behandler. Så skal du bare ringe eller skrive til os, så vil vi gerne råde og vejlede dig på bedste vis. Så du kan være med på bølgen, og tilbyde Garra Rufa behandlinger til dine kunder.

Vi har alt fra fisk til store Garra Rufa anlæg, og har stor ekspertise indenfor pasning og vedligeholdelse af både fisk og anlæg.

Desuden har vi en aftale med et firma, der kan lave kar og akvarier på præcis de mål du kunne tænke dig. Så du bedre kan få det til at passe ind i din eksisterende forretning. Vi kan få lavet Garra Rufa akvarier og kar, til alt fra enkelte fodbehandling kar, til de store helkrops behandlinger.

Hvad koster det at starte som Doktorfisk og Garra Rufa behandler

Det behøver nødvendigvis ikke at koste en formue at starte op som Garra Rufa og Doktorfisk behandler. Det eneste man skal have, er et akvarium til opbevaring af fiskene. Dette er typisk det samme akvarium som man også bruger til behandling. Et filter til rensning af vandet, skal man også have. Og til sidst skal man have foder til fiskene, som er nødvendig selvom de også lever af at spise døde hudceller.Vi kan levere det hele.

Pris for Doktorfisk ligger på ca. 10 – 12 kroner pr. stk., afhængigt af hvor mange Garra Rufa man ønsker sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *