Fri fragt

ved køb over 499 kr*

Levering

inden for 1-5 hverdage

Søg
Generic filters
Søg
Generic filters

Nyt Akvarium – Hvilket akvarie skal jeg vælge

 

Når man af den ene eller den anden årsag har besluttet sig for at holde akvariefisk, er noget af det første man skal tage stilling, hvilket akvarie man skal vælge. Denne beslutning er slet ikke så nem som mange går og tror, da der er flere ting man skal have med i sine overvejelser.

Her er en lille liste over hvilke overvejelser man bør gøre sig, indem man går ud og køber et nyt akvarie:

1. Hvilke fisk vil jeg have i mit akvarium
2. Placering af akvarium
3. Hvilken farve akvarie
4. Hvor stort et akvarium ønsker jeg

Hvilke fisk vil jeg have i mit akvarium

En hver der overvejer at holde akvariefisk, bør 100 % overveje hvilke fisk man ønsker at holde, før man overvejer selve akvariet. Med langt over 1000 forskellige fiskearter, kan dette naturligvis godt være en stor mundfuld, og ikke mindst svær beslutning. De fleste nye akvarister starter dog med at holde det man kalder for selskabsfisk, hvor det er noget nemmere at holde liv i fiskene. Fordi de er mere hårdføre end eksempelvis Discus fisk.

Valget af fisk vil vi ikke gøre så meget ud af i denne artikel, men blot gøre opmærksom på, at valget af fisk har meget at sige i forhold til valget af ens akvarium. Vælger man selskabsfisk, som ikke er så krævende i forhold til størrelsen på akvariet, som mange andre akvariefisk de er. Kan man “sagtens” starte med at vælge akvariet først, og derefter vælge hvilke og hvor mange fisk man vil have i.

Er man derimod på udkig efter en mere krævende fisk, der enten kræver et bestemt type akvarie(dimensionerne), eller kræver en bestemt størrelse akvarie. Vil det klart være en fordel, at man starter med at vælge fisk, og derefter vælger akvarie der passer til fisken bagefter. De mere specielle fisk, kan eksempelvis være de store og spændende rovfisk som Channa Micropeltes, også kaldet slangehoved fisk. Disse fisk og mange andre spændende og sjældne rovfisk og specialfisk, kan man finde hos Tropeland 

Placering af akvarium

Placeringen af akvariet, har mere eller mindre stor betydning i forhold til kravene til udseendet og måske også størrelsen på akvariet.  Det er klart, at målene kan have sine begrænsninger, hvis man på forhånd ved, at der kun er et bestemt antal centimeter/meter til rådighed, hvor akvariet skal placeres. Dernæst spiller det også en rolle, om akvariet skal stå i en opholdsstue, hvor det eventuelt skal passe ind i farverne og stilen, med de øvrige møbler og indretning. Eller om det måske skal stå på et mindre kontor, hvor det ikke kommer sig så nøje om det passer ind med resten af møblerne.

Alternativt kan det være, du ønsker at bygge akvariet ind i væggen, og derfor betyder akvariets ramme/farve ikke så meget, da det ikke vil kunne ses. Her vil vil uden tvivl anbefale akvarier som eksempelvis Juwel eller Aqualine, som kan leveres på aluminiums borde fra porsa. På den måde får du utroligt nemt ved, at få akvastabil akvariet til at passe ind i det hul man ønsker, via det utroligt fleksible porsastel.

Akvastabil er en af de ældste akvarie producenter i Danmark, og er idag det akvarie der står i langt de fleste Danske hjem. Akvastabils nye serie af akvarier hedder Mark II, og er en helt igennem flot serie af akvarier, til både kontoret, stuen og andre opholdsrum. Her kan du se de flotte Akvastabil Mark II akvarier

Hvilken farve akvarie

Der er rigtig mange akvarister der ønsker akvarier i specielle farver, så akvariet bedre kan falde ind i dagligdagen. Istedet for de traditionelle sort og alufarvede akvarier, vælger mange at købe enten røde, hvide eller træfarvede akvarier og akvarieborde. Derfor er det godt, at der findes akvarier som eksempelvis Juwel akvarier, som kan leveres i flere forskellige farver og træsorter. Hvor rammen på Juwel akvariet, Juwel armaturet og Juwel skabet eksempelvis er lavet i bøgetræ eller mahogny look, som giver det et ekstra varmt look.

Hvis du ønsker, at se nærmere på et Juwel akvarie, kan du se det store udvalg her. Det kan også være man ønsker et lille smart designer akvarie i skrigende rød, hvor det vil være oplagt at vælge et Biorb Life designer akvarium. Biorb Life findes i 3 forskellige størrelse og farver, og vil helst sikkert pryde ethvert rum. Biorb Life fremstilles i 30, 45 og 60 liter i farverne rød, sort og hvid. Her er der en oversigt over udvalget af Biorb designer akvarier hos Tropeland.

Hvor stort et akvarium ønsker jeg

For mange akvarister kan et akvarium slet ikke blive stort nok, og for andre akvarister kan det næsten ikke blive småt nok. Det kan derfor være svært, at råde folk, når det handler om størrelsen på akvariet. Det eneste man kan sige er, at det naturligvis skal passe til fiskenes behov, og ikke mindst skal det også passe til den plads man har til rådighed. Derfor skal man enten vælge en anden type fisk, hvis man ikke har plads til akvariet der passer til fisken. Eller man skal man måske overveje at få lavet et akvarie med specialmål. Det kan jo være, at man lige præcis ikke har plads til et standard akvarie i længden, men bedre kan få et dybere akvarie til at være der hvor det nu skal stå.

Tropeland sælger næsten ugentligt et akvarie med specialmål, til folk der ønsker et højere, længere eller dybere akvarium end det der fremstilles som standard fra fabrikken. Aqualine har nærmest specialiseret sig i, at fremstille akvarier på specialmål, og er virkelig gode til at skabe netop det akvarium du går og drømmer om.

Er du i tvivl om hvad du har af muligheder, skal du  bare kontakte Tropeland, som helt sikkert vil kunne give dig den nødvendige rådgivning og vejledning, så du får netop det akvarie der passer til dig og dine behov. Du kan kort sagt, få dit akvarium så stort som du ønsker det, og i de mål du ønsker det. Det eneste der begrænser størrelsen, er pladsen hjemme hos dig selv.

Aqualine akvarier forhandles hos Tropeland, enten via webshoppen eller i vores fysiske butik i Skanderborg.

Denne artikel er udarbejdet for, at du bedre kan finde frem til hvilket akvarie der bedst kan leve op til dine og fiskenes forventninger.

Tropeland

Del på sociale medier:

Scroll to Top