Fri fragt

ved køb over 499 kr*

Levering

inden for 1-5 hverdage

Søg
Generic filters
Søg
Generic filters

Opstarts guide til akvarium

Opsætning af akvariet

 

Med Tropelands opstarts guide til akvarium, kommer du godt i gang med din akvariehobby.


Det første du skal være opmærksom på ved opsætning af et nyt akvarium er, at du er 100 % sikker på at det står i vatter både i længden, bredden og diagonalt. Hvis ikke det gør dette, kan du risikere det står og ”arbejder” og dermed kan vride sig skævt. Det er ikke sikkert der sker noget indenfor de første par dage/uger, men pludselig kan du risikere at fugen har givet efter og akvariet bliver utæt,  eller at glasset ikke længere kan holde til belastningen og sprænger. 

Husk at placere dit akvarie afskærmet fra direkte sollys.

Køb Danmarks billigste startsæt


Klargøring af akvariet

Følg Tropelands opstartsguide til akvarium, når du starter et helt nyt akvarium op. Når du starter et akvarie op, hvor du kommer helt nyt grus og vand i, samtidig med at du også starter med et helt nyt filter. Vil der slet ikke være de nødvendige bakterier til stede, som er livsnødvendige for dine fisks trivsel. Derfor er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt for en sund bakterie kultur op at køre, så ikke du risikerer dine fisk lider en alt for tidlig død, og du ikke får den succes der skal til, for at du glædes ved dit nye akvarium. Dette kan du gøre ved enten, at tilføre kunstig bakterie kultur til dit akvarium, i form af Happy Life bakterie start.

Køb HappyLife Bakterie start

Alternativt kan du, hvis du har et gammelt kørende akvarium, benytte filtermateriale fra dit gamle filter. Eventuelt kan du vride svampen fra dit gamle filter ned i det friske vand i det nye akvarium. På den måde tilfører du en naturlig bakterie kultur til akvariet, og du kan dermed tilføre fisk stort set med det samme. På denne måde, kan du spare 1-2 ugers vente tid, som det ellers ville tage, for at dit friske vand bliver nogenlunde klar til, at tage imod en ny fiskebesætning, uden tilførsel af bakterie starter, eller bakterier fra et eksisterende filter.

Planter i akvariet

Et godt råd er, at du så hurtigt som muligt, tilfører så mange akvarieplanter til dit akvarium som muligt. Dette sørger for dels, at tilføre den ilt til fiskene fra planternes fotosyntese, samt det renser vandet for affaldsstoffer fra dine fisk. Det bedste er, at tilføre hurtigt voksende planter, der tilsikre den nødvendige balance i akvariet, så hurtigt som muligt. Da hurtigt voksende planter hurtigere omdanner fiskenes afføring og urin (No2) til det knapt så farlige (No3) og producerer ilt.

Køb Kvalitets planter fra Danske Tropica

De hyppige og vigtige vandskift

Husk hyppige vandskift i starten, indtil bakterie kulturen er i balance i dit akvarium. Vi anbefaler 2 – 3 vandskift i ugen med ca. 10 % pr. gang, de første par uger. Det er vigtigt du husker at bruge iskoldt vand direkte fra vandhanen, og ikke tempereret vand. Da der er en risiko for at tilføre skadelige bakterier til akvariet med tempereret vand fra vandhanen. I fremtiden, når akvariet er i balance, er det tilstrækkeligt med et ugentligt vandskift på 10 -15 %, hvor det tilrådes at tilføre Happy Life ved hvert vandskift. Sæt temperaturen i akvariet til ca. 26 grader.

Køb Happy life Filtermedium

Vandværdier og valg af fisk

Uanset om du er til selskabsfisk, Cichlider eller andre slags fisk, er sammensætningen af fisk vigtigt at have med i sine overvejelser. Det gælder både hvad angår mængden af fisk, samt fiskenes individuelle behov. Mange nye akvarister har desværre ikke opnået den store glæde man kan have, ved at have et harmonisk akvarium, hvor der både er balance i vandværdierne, og sammensætningen af fisk/planter. Det kan derfor ikke siges nok gange, at det er altafgørende du dels, sætter dig så meget ind i fiskenes/planternes behov som muligt på egen hånd, samt at du spørger til råds hvor du køber dine fisk/planter.

Tropeland har altid mindst 10.000 akvariefisk på lager

Plante trivsel i akvariet

Hvad angår planternes trivsel, er det vigtigt du husker at give dem de bedste betingelser fra starten. Det gør du bedst ved, at tilføre bundlags gødning til dine akvarieplanter, som placeres under gruset/sandet du har tænkt dig at have i akvariet. Du kan eksempelvis bruge bundlags gødningen fra JBL eller Dennerle, som er noget af det bedste på markedet. Til fremtidig gødning af dine akvarieplanter(efter 5 uger), tilrådes det at benytte Happy Plant ugentligt og Happy Carbo dagligt, som er essentielle for dine planterens vækst og trivsel. Du skal huske at sørge for korrekt belysning til dine akvarieplanter. Det gælder både den rette mængde belysning, samt den korrekte type af belysning. Vi anbefaler FloraGro, med en brændetid på ca. 8 – 10 timer pr. dag. Alt brændetid udover det anbefalede, gavner kun algerne i akvariet.


Husk du altid kan spørge os til råds

Med venlig hilsen Tropeland.

Dagmar Centeret 10. 8660 Skanderborg. 86570727

Del på sociale medier:

Scroll to Top